Home > Aixam > Know-how
Know-how

Know-how

Marktleider in brommobielen in Europa

Met een marktaandeel van meer dan 52% in Frankrijk is AIXAM al 40 jaar de referentie in zijn sector, zowel voor personen voertuigen (AIXAM-assortiment) als voor ultralichte bedrijfswagens (AIXAM PRO-assortiment). Het bedrijf heeft een groot distributienetwerk, zowel in Frankrijk als in Europa: 130 dealers in Frankrijk en 600 verspreid over 12 Europese landen.

Groeiende productie

Van 1986 tot 2002 verdrievoudigde de productiecapaciteit van AIXAM-MEGA tot een record van 15.500 voertuigen in 2007. In 2009 werd AIXAM-MEGA getroffen door de economische crisis en stabiliseerde de productie op 11.200 stuks, de laatste jaren is de productie weer gegroeid tot ongeveer 12.000 stuks. In 2021 staat het absolute record op ruim 16.100 geproduceerde voertuigen.

Eind 2023 heeft AIXAM-MEGA ongeveer 350.000 voertuigen geproduceerd.


100% Franse productie

Sinds de oprichting in de regio Rhône-Alpes in Frankrijk, heeft de fabrikant 350 medewerkers in dienst, verdeeld over drie fabrieken: het hoofdkantoor en assemblagefabriek in Aix-les-Bains, Savoie, 4 andere productie- en assemblagelijnen gelegen in Chanas, Isère en een nieuwe assemblagelijn in Andancette in de Drôme. In deze moderne fabrieken kunnen jaarlijks ongeveer 20.000 voertuigen geproduceerd, geassembleerd en gecontroleerd worden.

Respect voor het milieu

Motorinnovatie, aerodynamica, recycling... Sinds de oprichting is respect voor het milieu van groot belang voor het merk AIXAM. Elke motor is zuinig en voorbeeldig qua vervuiling:

  • verbrandingsmotoren die slechts 80 g/km CO2 uitstoten (3,1 L/100 km)
  • emissieloze elektrische voertuigen ontwikkelen zich snel

Bovendien draagt aërodynamica ook bij aan deze ecologische verplichting, die het toppunt bereikt in afvalverwerking, aangezien elk AIXAM-voertuig voor 100% recyclebaar is!


Een passie en echte knowhow als autofabrikant

Het merk AIXAM-MEGA onderscheidt zich al dertig jaar in de autoracerij, door passie en voorliefde voor hoogwaardige mechanica.

De off-road MEGA Track GT-coupé, de MEGA Glace die van 1992 tot 1999 drie Andros-trofeeën won, de MEGA-Desert die de tweede plaats veroverde in Dakar 2000 met Stephane Peterhansel aan het stuur... Het MEGA-team ontwierp, ontwikkelde en produceerde auto’s, gereden door internationaal vermaarde chauffeurs (Alesi, Belmondo, ...) in verschillende evenementen, en met succes.

Begin 2000 stopten de verplichtingen als gevolg van nieuwe strategische keuzes van AIXAM-MEGA. Echter, met de liefde voor auto-races permanent geworteld in het bedrijf, nam MEGA opnieuw deel aan de Andros Electric Trophy van 2010 en vlogen de vonken er vanaf in de St-Dié des Vosges challenge en eindigde met een tweede plaats op het podium.